Stan Druckenmiller koopt Bitcoin als Dollar Inflatie Hedge

Stanley Druckenmiller vertelde CNBC gisteren dat hij wat Bitcoin bezit naast zijn gouden holdings.

De miljardair-investeerders zeiden dat hij zijn investeringen had gediversifieerd om Bitcoin Era op te nemen vanwege een „hoge waarschijnlijkheid“ van inflatie in de VS.
Druckenmiller voegde eraan toe dat hij slechts „een klein beetje“ Bitcoin bezit vanwege het hogere risico/rendementskarakter ervan.

Een andere week, een ander institutioneel financieel figuur wordt bullish op Bitcoin. Deze keer is het de beurt aan Stan Druckenmiller, een naam die velen in de cryptocurrency ruimte niet zullen kennen, maar een die waakt over traditionele markten zal dat zeker zijn – Druckenmiller is een investeerder en hedgefondsmanager met een waarde van $4,4 miljard. Een bekende houder van zwaar goud, Druckenmiller, vertelde CNBC gisteren dat hij Bitcoin aan zijn portefeuille had toegevoegd vanwege het mogelijk schadelijke effect van de inflatie, veroorzaakt door de triljoenen dollars die de Amerikaanse overheid dit jaar heeft gedrukt.

Bitcoin Bet zal „waarschijnlijk beter werken“ dan goud.

Druckenmiller voegde zijn naam toe aan de groeiende lijst van institutionele Bitcoin-kopers toen hij CNBC gisteren vertelde dat „als de gouden weddenschap werkt, de Bitcoin-weddenschap waarschijnlijk beter zal werken“ gezien het feit dat het beter geschikt is voor de moderne, digitale wereld. Druckenmiller zei dat de aantrekkingskracht van Bitcoin als activaklasse „veel aantrekkingskracht heeft als een winkel van waarde voor zowel millennia als het nieuwe geld van de Westkust“, en voegde zijn stem toe aan anderen zoals JPMorgan en Charles Schwab, die hebben gezegd dat millenniaanse beleggers de voorkeur geven aan Bitcoin boven aandelen.

Druckenmiller bevestigde ook een standpunt van anderen dat het feit dat Bitcoin 13 jaar lang heeft geduurd, laat zien dat het geen flits in de pan is, door toe te voegen dat „met elke dag die voorbijgaat, het merk meer stabilisatie krijgt“.

Druckenmiller voorspelt de inflatie in 5-6 jaar…

De reden waarom Druckenmiller zo bullish is op Bitcoin en goud is omdat hij met „hoge waarschijnlijkheid“ voorspelt dat de VS binnen 5-6 jaar inflatie zal zien als gevolg van de „buitengewone actie van de Fed“ in het drukken van triljoenen dollars dit jaar om de impact van het coronavirus te helpen bestrijden.

Er was echter een voorzichtige opmerking in Druckenmiller’s beoordeling van Bitcoin toen hij de verslaggever Kelly Evans vertelde: „Je hebt mijn enthousiasme voor Bitcoin overdreven…“, waaraan hij toevoegde dat hij slechts een „klein beetje van het“ bezit in vergelijking met zijn goudhouding.

Deze positie is dezelfde als die van andere institutionele beleggers zoals Raoul Pal en Paul Tudor Jones, die weten dat Bitcoin een spel met een hoog risico/hoog rendement is, wat betekent dat het bezit van een klein bedrag nog steeds genoeg kan zijn om buitenproportionele beloningen terug te geven terwijl het risico wordt geminimaliseerd.